KÉRME Hírek


KIRÁNDULÁS: POZSONY KÖRNYÉKI VÁRAK, KASTÉLYOK

Publikálva: 2022. február 22. 13:38:32

KÉRME kirándulás: Pozsony környéki kastélyok Szlovákiában, Ausztriában és Magyarországon

2022. május 27-28-29.

Utazás busszal

Szállás LEVÉL községben, Hotel Spa szállodában,

 

 

HÍREINK

Publikálva: 2022. február 21. 18:11:21

2023-ban is folytattuk a klubestjeink sorozatát, minden hónap 3.szerdáján továbbra is a Pasaréti Közösségi Ház vendégei voltunk.

A klubestek előtt kötetlen formában, kisebb csoportban egy-egy aktuális, érdekesebb témát beszéltünk át, itt volt lehetősége az új embereknek a bemutatkozásra, illetve mások megismerésére.

A kapcsolatok bővülését és az ismerkedést segítették a beszélgetések utáni, de még a fő előadások előtti vacsorák, ahol Borosnyay Katalin és Borosnyay Tibor remekeit ízlelhettük meg - Sokkal jobbak, ízletesebbek voltak ezek azek az ételek, mint a korábbi éttermi szállítmányaink - köszönet érte!


2022. május végén kétnapos buszos kiránduláson vettük részt Győr-Sopron megyében, Burgelandban és Pozsony környékén, ahol régi magyar főúri kastélyokat és várakat tekintettünk meg. 2021. októberében Földi László a Védett Társadalom Alapítvány elnöke tartott a klubestünkön előadást. A KÉRME vezetősége úgy döntött, hogy mi is támogatjuk a Védett Társadalom Alapítvány törekvéseit, és idén a szokásos adventi pénzgyűjtő akciónk keretében összegyűjtött pénzt a Védett Társadalom Alapítvány számára utaljuk át. Eddig mintegy 400.000,- forint jött össze, de várjuk a további feljánlásokat!

Mi a KÉRME?

Publikálva: 2022. február 21. 18:07:44

KÉRME

KERESZTÉNY ÉRTÉKMEGŐRZŐ EGYESÜLET
Keresztény Üzletemberek és Vezetők Egyesülete

„Célunk a keresztény életközösséget erősítő hálót szőni olyan emberek és szervezetek között,akik az üzleti életben a keresztény magyarság tradicionális alapértékeinek megtartásával vesznek részt.”

A tevékenységünk főbb színterei a havi klubestjeink, ahol lehetőség van beszélgetésre, ismerkedésre keresztény gondolkozású vezetőkkel, üzletemberekkel, és minden hónapban egy kiváló előadás közös meghallgatására.

Elődóink voltak többek között Balog Zoltán miniszter, Csák János nagykövet, Szabadhegy Péter nagykövet, Dr. Simicskó István katonapolitikus, Székely János püspök,  Köves Slomo rabbi, Pál Ferenc katolikus pap, Bagdy Emőke pszichológus, Dr.Velkey György kórházigazgató, Dr. Navracsics Tibor miniszter, Dr. Gábor Dzsingisz holland miniszterelnök helyettes, Dr. Bagdy Gábor budapesti főpolgármester helyettes, Borvendég Zsuzsanna, Kiss Réka, Máthé Áron, Tallai Gábor, Baják László történészek, Kiss-Kozma Georgina szociológus, Dávid Bea szociológus...

Ezen kívül rendezünk még kirándulásokat, jótékonysági gyűjtéseket, árveréseket, mert fontosnak tartjuk az adományozást, mások segítését is.


A KÖVETKEZŐ KLUBESTÜNK:

2024. február 21- én lesz!

Jótékonysági adománygyűjtés

Publikálva: 2019. február 15. 10:54:45A Keresztény Értékmegőrző Egyesület tavaly év végi jótékonysági adománygyűjtése eredményesen zárult. Az Elnökség 2 cél támogatását hirdette meg:

A NÉV KÖTELEZ

Publikálva: 2018. szeptember 26. 13:03:22


A név kötelez...


Jókay Károly ükapja Jókai Mór, a „nagy magyar mesemondó” bátyja volt. Ez a név pedig az egész családot kötelezi társadalmi felelősségvállalásra és példamutatásra.

Az író ük-unokaöccse erről is beszélt a Pósa Lajos Társaság szervezésében megvalósuló Légy Lámpás! előadás-sorozat vendégeként Rimaszombatban. 

"Felsőfokú" kitüntetés Rizinek...

Publikálva: 2017. augusztus 29. 21:48:33A földművelésügyi miniszter Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami és miniszteri kitüntetéseket adott át.

Elhunyt ifj. Rohály Gábor

Publikálva: 2017. április 25. 23:08:35


2017. április 22-én, a Föld napján váratlanul és megmagyarázhatatlanul távozott Egyesületünk meghatározó tagja, ifj. Rohály Gábor.
 
Gábor oszlopos egyénisége volt a KÉRME Egyesületnek, türelemmel és mérhetetlen nagy békével sugározta azt a hitet, amelyet mindannyian megirigyelhetnénk Tőle.

A Cursillo lelkiségi mozgalomban betöltött szerepe, a Naphimnusz Teremtésvédelmi egyesület elnöki tiszte a Teremtő jelenlétében mélységesen hívő embert testesítette meg számunkra.  

Börtöncursilló

Publikálva: 2017. március 01. 13:58:46

„Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!” Jn 8,1-11

Mi is az a "börtöncursillo"?      
Mit ér az ember ha fogvatartott?
Mit gondolunk a visszaeső bűnözésről?
Mit jelent "a rács közös oldalán" lenni...?
"Megtorló" igazságszolgáltatás?
Segíti-e a fogvatartottak reintegrációját a börtönbüntetés?

Értékek Értéke Program

Publikálva: 2016. október 14. 20:11:49


Fővállalkozók és alvállalkozók - Kicsik és nagyok – Együtt vagy egymás ellen?
Üzleti etika a gazdasági együttműködésben!

Az őszi szezon első Értékek Értéke Program-találkozó időpontja :

október 18. KEDD 17-19 óra!

Szeretettel várjuk a téma iránt érdeklődőket a szokott helyen:

Loyola Café, VIII. ker. Horánszky u. 20.

KERESZTÉNY SZIGET: SIKERÜLT!

Publikálva: 2016. június 02. 12:30:07


1200-nál is többen voltunk!

Beigazolódott, hogy lehet olyan programot összeállítani, ami a komoly, aktuális témákat fejtegető előadások iránt érdeklődők mellett a családokat is megszólítja és egyidőben kínál lehetőséget az ismeretszerzésre, elmélyült eszmecserére és a felhőtlen kikapcsolódásra. 

Minden jog fenntartva 2010 | Készítette: megaweb