A pénzről

A pénz a mai életünkhöz hozzátartozik csakúgy mint Krisztus idejében is. Számos példabeszéd szól  a pénzről. A képen szereplő érme Tiberius császárt ábrázolja. Feltehetően a tanítványok és maga Krisztus is tartott ilyet a kezében.
Kép

Kizárni a pénzt mai életünkből nem lehetséges. De hogy mire fordítjuk, jólétet vagy nyomort hozunk általa a világra azon múlik, akinek a kezében van a pénz. Az üzletemberek és vállalkozók kezében is pénz van, a sajátjuk, a tulajdonosoké, a hitelezőké. Nap, mint nap kisebb nagyobb döntést hoznak arról, mire fordítódjon. A tulajdonosokat szolgálja? A munkatársakat és családjaikat? A beszállítókat és más partnereket? Az ügyfeleket? Az államot? A szélesebb társadalmat? A versenytársakat? A jövő generációt?

Sokszor egymásnak ellentmondó céloknak kell egyszerre megfelnünk, ezért mindennapi dilemmáinkban nagy segítség, ha még azelőtt tisztázzunk értékrendünket, mielőtt még arra építve gyors döntéseket kell hoznunk.

Tehát most érdemes elgondolkodnunk azon, hogy az a pénz, ami most a kezünkben, bankszámlánkon van, kit, mit és hogyan szolgáljon...


Gróf Széchenyi Ferenc

2008. 06. 06.

A pénz nem a tied, csupán nálad van elhelyezve. És nem a te tulajdonod, mert nem azzal lépsz az ítélőszék elé, hanem csupán az elszámolás kötelezettségével. Alattvalód verejtéke az, s hogy ezeket felszárítsd, a pénz jelentékeny részének vissza kell kerülnie hozzájuk. Ha ezek benned a tudományt, igazságot, rendet, a kitartó szorgalmat és a jótékonyságot látják, akkor ők is becsületesen, szorgalmasan és igazságosan fognak szolgálni."
Gróf Széchenyi Ferenc: Intelmek Istvánhoz

Minden jog fenntartva 2010 | Készítette: megaweb