KÉRME Hírek


Naphimnusz egyesület - Zöld Böjt cikksorozat harmadik írása

Publikálva: 2013. március 04. 14:43:17


Megjelent a Naphimnusz egyesület Zöld Böjt cikksorozatának harmadik írása!"Nagyböjti cikksorozatunk első részében a mértékletesség erényének témakörét jártuk körbe. Ott került szóba, hogy egy nagyobb embercsoport környezetre gyakorolt hatásának nagyságát a szakirodalom a népesség számának, az egy főre eső átlagos fogyasztásnak és egy ún. technológiai tényezőnek a szorzatával számolja. Ezek közül a tényezők közül most a fogyasztásra irányítjuk figyelmünket, pontosabban arra, hogy a mértékletességet folyamatos állapottá is tudjuk tenni az életünkben.

A cikksorozat második része arra mutatott rá, hogy a Föld javainak felhasználása nagyon egyenlőtlenül oszlik meg az egyes embercsoportok, országok között, ellentmondva az igazságosság eszméjének. "

EMLÉKEZZÜNK A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAIRA!

Publikálva: 2013. február 21. 22:57:43


A KDNP ünnepi
megemlékezést tart a kommunizmus áldozatainak emlékére a Budapest II.ker. Gyorskocsi utca 25. sz. alatti börtön falán lévő emléktáblánál.

 

Időpont: 2013. február 25.-én hétfő, 17:00 óra

 

Az egybegyült megemlékezőket

Bagdy Gábor Főpolgármester helyettes, a KDNP alelnöke,

Szalma  Botond a KDNP Fővárosi Választmányának elnöke és

Azbej Tristan az IKSZ alelnöke

köszönti

 

Ünnepi beszédet mond Prof. Dr. Jobbágyi Gábor egyetemi tanár a

KDNP Család és Életvédelmi Munkabizottságának vezetője

 

A megemlékezésen közreműködik Lelesziné Tóth Emese énekművész

verset mond Dóczy Péter szinművész.

 

Megemlékezésünkön elhelyezzük a kegyelet virágait, mert a kommunizmus nem kímélte a Magyar népet sem. Szüleink, nagyszüleink és közülünk sokan megszenvedték a kommunista hatalom embertelenségét. A bűnök a máig nyúlnak és a szembenézés még mindíg csak részlegesen történt meg, ezért kötelességünk emlékezni és emlékeztetni.

Ezekkel a gondolatokkal hívunk minden kereszténydemokratát és velünk szimpatizáló honfitársunkat, hogy jöjjön el a megemlékezésre.

 

Kerényi Csaba és Borosnyay Tibor

szervezők

Katolikus társkereső indul

Publikálva: 2013. február 13. 14:16:58


párKatt.hu néven katolikus társkereső honlap indul február 14-én, Valentin napon, Bálint napján. A parkatt.hu különlegessége, hogy nem pusztán párkereső, hanem kifejezetten a házasságra és a családra irányul.

Mint minden korban, a mai ember éppúgy vágyik a nem múló szeretetre és feltétlen elfogadásra, csak egyre kevésbé látja ezt elérhetőnek.
Tény, hogy a ma embere teljesen magára lett hagyva a párválasztás és a családalapítás feladatával. Pedig lehet, hogy csak egy egészen kicsi segítségre lenne szüksége, hogy minden úgy menjen, ahogy megálmodta.

Ez a honlap azoknak kínál fórumot, akik életük legnagyobb kalandjához igénybe akarják venni az egyház nyújtotta segítségeket, mint például a szentségi házasság.
A honlap nem csak gyakorló katolikusok előtt áll nyitva, de azok előtt is, akik nyitott szívvel fordulnak a Katolikus Egyház hűségről, házasságról és emberi méltóságról szóló tanítása felé.

  

A www.parkatt.hu honlapon a regisztráció február 14-én indul!

A honlap már látható.

párKatt.hu A társtaláló. Életre szól!

katolikus, anonim, megbízható, profi

Közös ÉrMe - KÉRME jótékonysági árverés !

Publikálva: 2012. december 14. 14:24:33


 
Isten dicsőségére, együtt, jó kedvűen…!

Újra együtt! Isten kegyelméből, jó kedvűen zárták az évet az ÉrMe – KÉRME közösségek, karácsonyi jótékonysági árverésükön.

A két baráti közösség jótékonysági árverésén idén mintegy 80 keresztény üzletember és vállalkozó vett részt.

A 2012. december 12-i eseményen az Emmausz Kollégium, a Csobánkai Gyermektábor, a Felső-Gödi Közösségi ház valamint egy új Pátyi játszótér javára történt a jókedvű adakozás, a Barabás Villa rendezvénytermében.
Az adományok – melyek a Jókay Alapítványon keresztül jutnak el a célokat képviselő szervezetekhez -, 2013-ra  kitűzött feladataik megvalósítását fogják szolgálni Isten dicsőségére!

 

ermehalo.hu kerme.hu

"Ki az ember"? Erdő Péter bíboros előadása

Publikálva: 2012. november 27. 10:00:37


Érték! Értem?A Collegium Esztergom és a PPKE közös szervezésű nyitott előadássorozata keretében Erdő Péter bíboros, az MTA l. tagja "Ki az ember?"  címmel tart nyilvános előadást, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk!

Időpont: 2012. december 5, szerda 17.30 óra

Helyszín: Információs Technológiai Kar, Simonyi Károly terem Pázmány Péter Katolikus Egyetem Budapest, Práter u. 50/A


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A férőhelyek korlátozott száma miatt, a részvételi szándékról feltétlen kérünk visszajelzést a szomolanyi@itk.ppke.hu címre!
MANAGEMENT BY JESUS 2012/2.

Publikálva: 2012. szeptember 06. 14:58:20


MEGHÍVÓ 

 

Ősszel folytatódnak a MANAGEMENT BY JESUS szemináriumok Kiss Ulrich SJ vezetésével Magyarországon és Erdélyben is.

 

A szemináriumot ajánljuk minden olyan vezető és vállalkozó részére, akinél a polcon megtalálható az Evangélium, és azt használni sem fél. Azoknak, akik vezetői pozícióban vannak és munkájuk során nem csak a cégük, hanem mások, beosztottjaik sorsáról is döntenek, valamint mindezen döntéseket és saját szerepüket keresztény emberként szeretnék megélni. Ulrich atya a dilemmák feloldásában, a rossz beidegződések megszüntetésében szeretne és tud segíteni. 

IX. MAGYARVISTAI FALUNAP

Publikálva: 2012. augusztus 24. 10:47:44


Jókay Károly
, a KÉRME elnökségi tagja is részt vett az idei magyarvistai falunapon.Részlet a köszöntőből:
    
  "Egyszerűen szólva, egy nagyvárosi, de mégis csak néhány százfős közösség üdvözletét, támogatását, és szeretetét igyekszem tolmácsolni.  A Keresztény Értékmegőrző Egyesület, valamint Alapítványunk segítői, támogatói, mindennapi emberek.  Sokan nyugdíjasok.  Azonban nekik is szívügyük Magyarvista, s bár szerényen, de már 2005 óta támogatják kisebb-nagyobb összegekkel a Kalotavárat." 


A teljes beszámoló:
http://jokay.hu/index.php?n=old&kod=60&f=61

TEREMTÉSMEGŐRZÉS - Elmélet és gyakorlat

Publikálva: 2012. augusztus 06. 11:51:35Teremtésmegőrzés - Elmélet és gyakorlat
   

      

M E GH Í V Ó       

A Konrad Adenauer Alapítvány és a Naphimnusz      Teremtésvédelmi Egyesület közös szimpóziumára      

 

Helyszín:  Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Irodaháza

1068 Budapest, Városligeti fasor 42.

Időpont:  2012. 08. 16. (csütörtök) 17:00 - 20:00       

A Teremtett világ megőrzésének ökoteológiai megközelítései viszonylag újak és kevéssé ismertek Magyarországon. A szimpózium célja, hogy a  nemzetközi (németországi) teológiai kitekintés mellett magyar   teológusok, különböző magyarországi szerzetesrendek, így a ferences, jezsuita, domonkos, bencés, piarista rend képviselői, illetve civil előadók bemutassanak az elméleti ismeretek mellett  olyan élő gyakorlati programokat is, melyek nagyobb nyilvánosságot érdemelnek és jelzés értékűek a fenntartható fejlődés szempontjainak figyelembe vételével a jövő nemzedékek  számára is.       

***       

 

A Jókay Alapítványról a Lánchíd Rádióban

Publikálva: 2012. június 28. 10:59:10

 


A Jókay Alapítványról a Lánchíd Rádióban

Tisztelt Támogatónk, kedves Barátunk!

A Lánchíd Rádió június 28-án, csütörtökön, közel egy órás műsort közvetít a "Magyarok" c. magazinjukban, budapesti idő szerint 13:05 perckor, majd ismétli péntek hajnalban 0:05-kor.  Jókay Károly, majd Felházi Klára, magyarvistai lelkipásztor nyilatkozik.  

Élőben itt lehet hallgatni:  http://mno.hu/lanchidradio/

A műsort kiteszik a hangtárba:  http://mno.hu/lanchidradiomusorok/magyarok-941520


Alapítványunkról, eseményeiről készült korábbi hang és videofelvételeket pedig itt lehet meghallgatni, megtekinteni:

 http://jokay.hu/index.php?n=old&kod=59&f=8


Eddigi támogatásukat, segítségüket köszönjük!


Tisztelettel,

Jókay Károly

ÚJ NEMZETI KONZULTÁCIÓ

Publikálva: 2012. június 26. 09:06:30


A NEMZETI KONZULTÁCIÓ KÉRDÉSEI

A KERESZTÉNY TÁRSADALMI TANÍTÁS TÜKRÉBEN

Az Új Nemzeti Konzultáció lehetőséget nyújthat a keresztény értékek társadalmi szintű megjelenítésére és hozzájárulhat egy igazságos és felelős társadalom kialakulásához - véli a Jezsuita Európa Iroda - OCIPE
  
Az iroda által felvetett szempontok segítik a kérdőívekben megjelenő társadalmi szintű kérdések átgondolt értelmezését és megválaszolását. 

  A dokumentum teljes szövege itt olvasható!  

Minden jog fenntartva 2010 | Készítette: megaweb