KÉRME Hírek


ZÖLD BÖJT 2014

Publikálva: 2014. március 10. 14:04:26


Lehet zöld a böjt...
A Naphimnusz egyesület újra elmélkedés sorozatot indított a Nagyböjtre. Idén azt vizsgálják, hogyan segítenek a Szentlélek ajándékai ( (a tudomány, az értelem, a bölcsesség, a tanács, az erősség, a jámborság és az istenfélelem ) a teremtésvédelemben.

Gondolataik itt olvashatók: http://www.teremtesvedelem.hu/content/cikk/zold-bojt-2014     

 

KATTÁRS: a vártnál is nagyobb siker!

Publikálva: 2014. január 24. 21:17:29

Tavaly már hírt adtunk a Katolikus Társadalmi Napok rendezvényről, amely a Katolikus Püspöki Kar védnökségében testvérszervezetünk, az ÉrMe Üzleti Hálózat szervezésében valósult meg.

A rendezvény a vártnál nagyobb sikert hozott. A legszerényebb becslés szerint is több mint 10 ezren voltak kíváncsiak a nagyszabású programsorozatra.

 Az eseményről a rendezők részletes beszámolót állítottak össze:

http://ermehalo.hu/index.php?id=a-v-rtn-l-nagyobb-siker-a-katolikus-t-rsadalmi-napok

ÉrMe-KÉRME Jótékonysági Árverés 2013

Publikálva: 2013. november 28. 20:56:28

 

 

ÉrMe-KÉRME Jótékonysági Árverés 2013

 

 

Közösségeket támogat adventi jótékonysági árverésünk

2013. 11. 27.
 

Időpont: 2013. december 11. Helyszín: Budapest, Hotel Benczúr. 

 

 Az ÉrMe Üzleti Hálózat tagszervezetei, az ÉrMe Budapest Klub, az ÉrMe Páty Klub, az ÉrMe Junior Klub, az ÉrMe Szakember Klub, valamint a Keresztény Értékmegőrző Egyesület (KÉRME) ebben az évben is közösen szervezi adventi jótékonysági árverését. A két szervezet vezetősége által kiválasztott négy célt támogatnak az árverés bevételéből (ezeket az alábbiakban röviden ismertetjük).

 Az ügyek kiválasztásában az alapvető szempontok között volt, hogy létező, működő közösség álljon mögöttük, melyek a kapott támogatást okosan – más közösségek, rászorulók javára – fel tudják használni.

 Időpont: 2013. december 11., szerda, 18 órától.

 Helyszín: Hotel Benczúr, 1068 Budapest, Benczúr utca 35.

Az árverésre a szervezők az ÉrMe és a KÉRME tagjait feltétlenül elvárják – e szervezetek életében ez az a kiemelt alkalom, ahol a rászorulókért érzett felelősségükről tanúságot tehetnek!

Mindenki mást is szeretettel várunk, aki úgy gondolja, hogy a kiválasztott célok támogatásához – az árverezett tárgyak megvásárlásával – szívesen hozzájárul, és aki szívesen tölt el keresztény vállalkozókkal és üzletemberekkel, a KÉRME és az ÉrMe tagjaival egy jó hangulatú estét.

Minden résztvevőtől várunk elárverezhető, anyagi és/vagy szellemi értelemben értékes, komoly vagy kevésbé komoly tárgyakat is! 

 

Ábel és Ábel - zenés, ifjúsági színdarab

Publikálva: 2013. október 22. 10:18:21

 
MEGHÍVÓ az Ábel és Ábel zenés, ifjúsági színházi előadás ősbemutatójára!A darab alapjául a Tékozló Fiúk című alkotás szolgált (Radványi Balázs, Bajor Ervin, Vukovári Panna munkája).

A kerettörténet egy színitanodában játszódik, ahol a bibliai történet vizsgaelőadására készülnek. A színészműhely hétköznapi konfliktusainak és a példabeszéd eseményeinek drámai összefonódását élhetjük át.

Küzdelmek szülők és gyermekek között, fájdalmas lelki sérülések.....elmenekülés, a bűn állomásai....és aztán a hazatérés, megbocsátás, katarzis.

Mindannyiunknak , minden családnak szüksége van a vélt, vagy valós lelki sebek begyógyítására.

A szerzők célja, hogy az lélekemelő előadás után a szülők magukhoz öleljék rég nem ölelt gyermekeiket....

14 év alatt nem ajánlott!

Az előadást a Klebelsberg Kuno Hét program keretében tekinthetik meg a nézők.

Időpont: 2013. november 17. vasárnap 19 óra


Helyszín: KLEBELSBERG KULTURKÚRIA - 1028 Budapest, Templom u. 2 - 10.

Jegyvásárlás:

4. Bakonybéli Ökumenikus Konferencia

Publikálva: 2013. szeptember 24. 11:57:09


KRISZTUS TANÍTVÁNYAKÉNT A TEREMTETT VILÁGBAN


MEGHÍVÓ
a 4. Bakonybéli Ökumenikus Konferenciára.

Bakonybél, 2013. október 19. 10.00—17.30

Olyan szellemi, lelki fórumot kívánunk létrehozni, amelyben mi – Jézus különböző felekezetekben élő tanítványai – a Szentlélekre figyelve, együtt kereshetjük a Krisztus-követés mai, hiteles útját. Hisszük, hogy ez az út az Egyház egysége felé is vezet bennünket. Mivel a tanítványok találkozása és Krisztusban mélyülő párbeszéde a cél, ezért konferenciánknak a Colloquium Discipulorum nevet adtuk, és évenként ősszel Bakonybélben, a Szent Mauríciusz Monostorban rendezzük.

A konferencia szervezői:

Rochlitz Kyra Mária OSB obl. tanár és lelkigondozó, Zalatnay István református teológus és lelkipásztor, Béres Tamás evangélikus teológus, Tatárka Kirill ortodox lelkipásztor, Baán Izsák OSB katolikus teológus, Halmos Ábel OSB perjel.


Részletes program, Jelentkezési lap


Plakát

   

Enrique Shaw: az első "üzletember-szent"?

Publikálva: 2013. szeptember 11. 22:15:57

    
 Örömteli hír érkezett a UNIAPAC-tól: szeptember 19-én Buenos Aires-ben lezárul Enrique Shaw (1921 - 1962) szentté avatási eljárásának az első szakasza.  Ezután Rómában a Szentté avatási Kongregáció fogja vizsgálni a dokumentumokat.
Az argentin üzletember, 9 gyermekes családapa, a UNIAPAC jelenlegi argentin tagszervezetének, az ACDE ( Asociación Cristiana de Dirigentes de Empresa = Vállalatvezetők Keresztény Egyesülete) alapítója és első elnöke, olyan fokon gyakorolta vállalatvezetői hivatását az Egyház társadalmi tanításának szellemében, hogy méltónak találtatott az eljárás megindítására. 

A XXI. SZÁZAD ÓCEÁNJA - könyvbemutató: 2013.09.09.

Publikálva: 2013. szeptember 06. 13:03:46"A Forró Könyvek sorozatban olyan az elmúlt tízvalahány hónapban külföldön publikált könyvre hívom fel a figyelmet, melyeket még nem fordítottak le magyarra, de melyek korunk gondolkozását döntően befolyásolhatják, vagy a jövőbe engednek kitekinteni. Igaz, mivel egy évre előre meghirdetjük a hónap második hétfőjére a sorozat előadásait, előfordult már, hogy közben megjelent a magyar fordítás, aminek persze örülök. Mindenképp az a célunk, hogy nagyobb rálátásunk legyen a világra. 


A demográfia és a geográfia ebben kulcsfogalmak és stratégiai gondolkodásra késztetnek. Nagyon igaz ez a következő hétfőn, 9-én bemutatásra kerülő könyvre, Robert D. Kaplan geo stratégiai mesterművére, a Monsoon-ra.

Röviden a szerző tézise: a sokak által vizionált új világhatalmi központ nem Ázsia, hanem konkrétabban az India Óceán sokrétű térsége. Ezt a monszun formálja, amely lehetővé tette évszázadokkal, sőt évezredekkel korábban a hajózást, nem csak a partok mentén, hanem nyílt tengeren, összekötve Afrika és Arábia partjait, az indiai szubkontinenst és Indonézia szigetvilágot. Másfelől a jövőben ez a ma az amerikai flotta által ellenőrzött térség többpólusú, több szereplős világgá lesz, ahol mindenek előtt India és Kína rivalizál. Szóval izgalmas lesz... Jó, ha felkészülésül tanulmányozzátok a térképet, mg jobb, ha a glóbuszt. 

Barátaimat szeretettel várom 19 órakor a Horánszky utca 20. alatt a Párbeszéd Házának előadótermében. Ugye, el is jössz?

Kiss Ulrich "


       

"Soha többé háborút"!

Publikálva: 2013. szeptember 05. 19:53:42


 „Soha többé háborút!” 

Ferenc pápa szeptember 7-ére böjt- és imanapot hirdetett meg Szíria és a világ békéjéért
(Magyar Kurír)

http://www.magyarkurir.hu/hirek/ferenc-papa-szeptember-7-ere-bojt-es-imanapot-hirdetett-meg-sziria-es-vilag-bekejeert

Ferenc pápa

Mi, a KÉRME egyesület tagjai, elszántan és tiszta szívünkből csatlakozunk Ferenc pápa felhívásához, a szombati böjthöz és imához.2013. szeptember 5. 

KER-UB futás

Publikálva: 2013. június 05. 02:12:32


Június 1-n Bakonybélben tartotta KER-UB (KÉRme-UltraBakony) futását a Keresztény Értékmegőrző Egyesület, tagjai, hozzátartozói és az eseményhez kedvet kapó zarándokok és helyiek részvételével.

A cél a saját fizikai, szellemi, érzelmi, szociális és lelki korlátainkkal való megküzdés volt úgy, hogy ki-ki saját magához képest 24 óra alatt a legtöbbet igyekszik futni, gyalogolni a csodás természeti környezetben.

A tartalmas, intenzív együttlét, közösségépítésre és a bennünket összekötő háló sűrítésére is kiváló alkalom volt. Az eseménnyel egyidőben a Balaton-kerülő 212 km-es Ultrabalaton futás több mint 3000 résztvevőinek és kísérőinek imatámogatást is nyújtottunk. Csapatunk tagjai részt vettek a vendégszerető Szent Mauriciusz Monostor szerzeteseinek imaóráin és az Úrnapi szentmisén is.

Gyors összesítés alapján 353 km-t hagytunk magunk mögött, 50 óra 51 percet töltöttünk kinn, a legfiatalabb résztvevőnk 3 hónapos, a legidősebb 73 éves volt.

Nagycsütörtök...

Publikálva: 2013. március 20. 13:23:30


 

Minden jog fenntartva 2010 | Készítette: megaweb