KÉRME Hírek: Jótékonysági adománygyűjtés

Készítő:: lilian Publikálva: 2019. február 15. 10:54:45A Keresztény Értékmegőrző Egyesület tavaly év végi jótékonysági adománygyűjtése eredményesen zárult. Az Elnökség 2 cél támogatását hirdette meg:

1. 

A „Csepp a tengerben” Állami Gondozott Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány keretében 2015 decemberében indított „Életrevalók” projekt, amely olyan 14-18 éves állami gondozásban élő fiataloknak nyújt segítséget, akik mögött nincs támogató családi háttér. A projekt célja, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok minél jobb esélyekkel induljanak és teljes értékű életet élhessenek, mikor felnőttként elhagyják a gyermekvédelmi intézményeket. 

Egyesületünk 280.000 Ft támogatással segítette a célok megvalósítását.

A projekt bemutatása

2.

2019 CSERKÉSZ VILÁGDZSEMBORI 


A Magyar Cserkész Szövetség is megjelenik az Amerikában rendezett Világtalálkozón. A rendezvényre 190 országból, közel 40 000 fiatal, köztük kb. 300 magyar kiválasztott cserkész érkezik, hogy képviselje hazánkat és ízelítőt adjon a magyar kultúrából. Az utazás és a kint tartózkodásuk költségei jelentősek.

Egyesületünk 3 kiutazó fiatal - Almay Nóra Kinga, Balla Dániel Ákos és Balla Péter Keve - részvételéhez járult hozzá, 3 x 94.000 Ft értékben.

Bemutatkozó


...és a köszönetek a "Csepp a tengerben" alapítvány, illetve a támogatott cserkészek részéről: 

Kedves Borosnyay Tibor,
Kedves Keresztény Értékmegőrző Egyesület tagok!

Örömmel értesültünk a 2018 évi Karácsonyi Jótékonysági Adománygyűjtésből származó támogatásról. Ezúton szeretnénk hálás köszönetünket kifejezni. Fantasztikus, hogy ezzel a támogatással még inkább lehetővé válik projektünk célkitűzése, s segít az intézményből kikerülők életkezdési felkészítésében. 

Hálás köszönettel,

Holman Kata

*****************************************************

Kedves KÉRME Vezetőség, kedves Borosnyay Tibor!

Nagyon szépen köszönjük, hogy nagy pénzbeli adománnyal támogatták részvételünket a cserkész világtalálkozón! Kis késedelemmel, de jóvá lett írva a pénzösszeg az ott vezetett számláinkon. Izgatottak vagyunk, bár még van egy pár hónap nyárig, de szeretnénk méltóan képviselni Magyarországot, bemutatni valamennyit a magyar kultúrából a világ cserkészei számára.

 

Még egszer köszönjük, és szívesen küldünk beszámolót a találkozó után arról, hogyan sikerültek a dolgok magyar részről ott Amerikában!

Balla Keve
Balla Ákos

 

Kedves KÉRME Egyesület, tisztelt Főtitkár Úr!

 

Fiaink nevében is szeretném kifejezni, mennyire hálásak vagyunk megtisztlő adományukért, amivel lehetővé teszik, hogy ezek a fiatalok egy  életre szóló élményhez jussanak!

Hogy mennyire, ahhoz engedjék meg, hogy megosszam Önökkel ezt a kis személyes kapcsolódást. Engem 1973-ban avattak föl cserkésznek Rocky Hill-en, mégpedig az a "Cherry" bácsi, aki  '33-ban még gyerekként ott volt a Gödöllőn megrendezett cserkész világtalálkozón. Olyan nagy hatással volt rá az az esemény, hogy egész életében elkötelezett maradt a fiatalok keresztény szellemben történő nevelése iránt, és saját parkját, birtokát a cserkészeknek ajándékozta.

És mindhárom fiunkat a gödöllői erdőben avatták cserkésszé 80 évvel később... A kör így zárul be, illetve folytatódik. Reméljük, hogy hasonló élményt jelent majd egy ilyen esemény nemcsak a mi fiaink számára, hanem mindegyiküknek, akiket útra indítunk.

Hálás köszönettel mindnyájuknak!! Ulicsák Péter úrnak pedig külön a felterjesztésért és hogy kapcsolatot teremtett közöttünk.

Üdvözlettel: Balla Zsolt   és Balla Katalin
Minden jog fenntartva 2010 | Készítette: megaweb