KÉRME Hírek: CET Sajtóközlemény - 2012.02.07.

Készítő:: lilian Publikálva: 2012. február 08. 12:15:56

A Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) Fórumának

Sajtóközleménye

" A Civil Együttműködési Tanácskozás, azaz a Kárpát-medencei civil háló ma Európa talán legnagyobb civil szerveződése. Több mint 400 ernyőszervezetet egyesít és több százezer támogató csatlakozott hozzá. Nyolc közép-európai ország, valamint az egész világ diaszpórában élő magyarjainak véleményét közvetíti.

Magyarország és a Kárpát-medence magyarjainak legfőbb üzenete most az, hogy tántoríthatatlanul hiszünk a nemzetek közös Európájának eszméjében, és az Európai Unióban látjuk jövőnk zálogát.

2012. január 21-én a magyar civil társadalom békemenete négyszázezres tömeggel demonstrálta nem szűnő bizalmát a nemzeti érdekeket szolgáló kormány iránt. A csendes felvonulás célja a gondolatébresztés volt. Nem szabad hagynunk, hogy az Unió vezető szerveit félrevezessék a 2010-ben megbukott pártok hataloméhes képviselői és támogatóik, akik nemzetközi szinten, igaztalanul vádaskodnak a saját hazájuk ellen.

Mai kezdeményezésünk az összefogás és Európa iránti elkötelezettségünket bizonyítja. ..."